Introductie “Be smarter. Save water”


Water, een essentiële maar beperkte bron van leven. Wat weten we van deze belangrijke bron?
Het zal je wellicht verrassen dat de schaarste van water inmiddels effect heeft in elk werelddeel. Volgens de VN leven meer dan 1.2 miljard mensen in gebieden waar waterschaarste toeneemt en nog eens 500 miljoen mensen zullen in dezelfde situatie komen te zitten. Als we niet snel starten met het besparen van water, zijn we onherroepelijk onze toekomst aan het vernietigen. Maar samen gaan we de uitdaging aan! Met het “Be smarter. Save water” initiatief willen we je aanmoedigen om kleine veranderingen te maken in je dagelijks leven welke een grote impact zullen hebben op de wereldwijde waterbalans.
Om het wat beter in kaart te brengen: een gemiddeld huishouden verbruikt 490.000 liter water per jaar. Wist je dat een waterkraan, die per seconde een druppel verliest, 625 liter water per maand verspilt? Kleine dingen als het uitzetten van de kraan wanneer je aan het tandenpoetsen bent, kan 170.000 liter water per jaar besparen. Dit vergroot significant de wereldwijde beschikbaarheid aan water en heeft een enorm postief effect op onze planeet. Een beter aanbod van vers water zal de creatie van hydroelektrische energie stimuleren en zal bovendien je persoonlijke waterrekening verlagen.
“Be smarter. Save water” is een initiatief vanuit Henkel Beauty Care door merken Schwarzkopf Shampoo, Fa en Theramed om aandacht te vestigen op hoe belangrijk water is en om waterbesparing te stimuleren. Dit is belangrijk voor ons omdat levenscyclus analyses hebben uitgewezen dat meer dan 90% van het water en de energie die gebruikt worden met onze af te spoelen producten, gebruikt worden tijdens het gebruiksmoment. Dit betekent dat je elke dag het verschil kan maken!
Bij Henkel geloven we dat grote vooruitgang ook kan voortkomen uit het zetten van kleine stappen. Een gewone besparingsdouchekop is een snelle en makkelijke manier om water te besparen. In combinatie met korter douchen maakt dit een groot verschil. We zijn de campagne “Be smarter. Save water” gestart om duurzaam gedrag te stimuleren door eenvoudige handelingen. Wil jij je waterverbruik significant verlagen? Start vandaag nog!
Lees meer over duurzaamheid bij Henkel Beauty Care in ons huidige duurzaamheidsrapport. Link: http://sustainabilityreport.henkel.com/beauty-care/

besmarter_facts_teaser_2560x1090

Wat we allemaal zouden moeten weten over water


Waarom moeten we zorgvuldig omgaan me water? Verdiep je eens in de feiten over het huidige wereldklimaat. Meer >

besmarter_tips_teaser_2560x1090

Hoe kan ik water besparen?


Dat ligt helemaal aan jezelf! Door het volgen van onze simpele tips kun je jouw dagelijks waterverbruik optimalisieren en verspil je minder water! Meer >

De merken achter dit initiatief

besmarter_facts_logo_2560x963